taxi-13
taxi-14
taxi-15

De taxiopleiding

Ben je in het bezit van rijbewijs B en wil je taxichauffeur worden? Autorijschool GvdKamp biedt complete taxiopleidingen aan in de regio Haarlemmermeer.

De taxiopleiding bestaat uit een theorieopleiding met examen en een praktijkopleiding met examen. Het maakt niet uit in welke volgorde je de examens doet. Je mag bij de taxi dus rustig eerst je praktijkexamen halen en pas daarna je theorie-examen doen. Wel moet je voor beide examens binnen één jaar geslaagd zijn, anders vervalt het deel waarvoor je al geslaagd was.

Ben jij klaar voor je taxiopleiding?

Geef je direct op!

Theorie-examen voor de taxi

Het theorie-examen bestaat uit 40 vragen waarvan je er 32 goed moet hebben. Drie vragen gaan over de wegenkaart van Nederland. Je krijgt bij het examen een wegenkaart van het CBR en kunt de antwoorden dus tijdens het examen opzoeken. Voor de beperkte en de volledige chauffeurskaart leg je hetzelfde theorie-examen af.

Praktijkexamen voor volledige chauffeurskaart

Allereerst vraagt de examinator je om zonder navigatiehulpmiddelen naar een object te rijden, bijvoorbeeld een museum. Voor elke stad vind je op de website van het CBR Examen Taxi Vakbekwaamheid Volledig een objectenlijst met vijf objecten. Als tweede vraagt de examinator je naar een opgegeven adres te rijden. Hiervoor mag je navigatieapparatuur, een plattegrond of een stratenboek gebruiken. Als laatste moet je op aanwijzing van je examinator terugrijden naar het CBR.

Praktijkexamen voor beperkte chauffeurskaart

Het praktijkexamen voor de beperkte chauffeurskaart bestaat uit twee onderdelen. Eerst vraagt de examinator je naar een object te rijden. Hierbij mag je hulpmiddelen gebruiken zoals navigatieapparatuur, een plattegrond of een stratenboek. Vervolgens moet je via de aanwijzingen van de examinator terugrijden naar het CBR. Met een beperkte chauffeurskaart kun je alleen als contractrijder aan de slag, bijvoorbeeld voor het rijden van schoolkinderen.

Vraag de chauffeurskaart aan

Als je geslaagd bent voor beide examens en zowel een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) als een Geneeskundige Verklaring van een arboarts hebt, kun je je chauffeurskaart aanvragen bij het Kiwa Register. Beide verklaringen mogen niet ouder zijn dan vier maanden.

Tarieven taxiopleiding

Bekijk de tarieven voor de taxiopleiding op onze tarievenpagina

Geslaagden taxi

Haarlem  
Eerste examen geen

Gemiddelde eerste rijexamens in Haarlem: 50%

 

*Datum toetsing: 12-02-2024

Al onze slagingspercentages staan ook op de website van het CBR.

Zoeken